Reiserapport fra Joachim Hauer(Hopplandslaget)

img-1855

Joachim Hauer er en del av det norske hopplandslaget og trener om sommeren på OIS. Han har skrevet litt om sesongen og det å være profesjonell idrettsutøver:

 

Å være skihopper i verdenscupen er synonymt med å bo i baggen sin. Det er renn hver helg gjennom hele vinteren og det innebærer veldig mye reising. Jeg startet i Lillehammer i begynnelsen av desember, og holder det gående fram til slutten av mars. Til nå har jeg sovet hjemme kun en håndfull antall ganger siden vi startet, så det å tåle all reisingen er en viktig faktor for å prestere. Det er selvfølgelig slitsomt, men først og fremst føler jeg meg privilegert som for lov til å være en del av dette sirkuset. Jeg får mulighet til å besøke land og byer jeg aldri ville dratt til ellers, og jeg får hoppe foran titusenvis av tilskuere. Har blant annet vært i russiske Nishny Tagil og japanske Sapporo. Samtidig skal det sies at man ikke har tida til å være kulturell og utforske stedene man besøker, da det stort sett går i flyplasser, hotellrom og hoppbakker, uansett hvor man er i verden.

sdr
sdr

Utfordringa med det tette programmet er at man ikke får tid til å trene så mye som man skulle ønske. Man får opprettholdt spenst og power til en viss grad gjennom gode oppvarminger og forberedelser før konkurranser, men rene styrkeøkter blir det færre av. Målet er derfor å begrense det fysiske forfallet man har gjennom sesongen. Dette tror jeg gjøres best ved å bruke sommern/ressursperioden godt, for skaffe seg et godt grunnlag. Brukte derfor veldig mye tid i sommer på å bygge opp kroppen, så får vi se om det holder helt ut til slutten av vintern.

 

For øyeblikket sitter jeg på Norefjell og er klar for en skiflyvningshelg i Vikersund.  Vi har kommet halvveis i sesongen og jeg kan se tilbake på en – til nå – veldig bra sesong for min del. Jeg har klart å etablere meg i cupen, og har allerede fått en pallplass, samt 7 topp 15- plasseringer. Gleder meg veldig til helgen, og har som mål å forbedre persen min på 225 meter. Gleder meg!


dav