Vilde Ingstad gjør sommertreningen på OIS


I tillegg til å være en del av Norges landslag i håndball ble Vilde kåret til årets håndballspiller i Danmark sesongen 2018-19! 
Vi fikk Vilde til å dele noen av sine tanker rundt viktigheten av fysisk trening og hva dette her betydd for hennes utvikling.Hvordan føler du den fysiske treningen har bidratt til å utvikle deg til den håndballspilleren du er i dag?

En god fysisk form er helt nødvendig for min jobb på håndballbanen. God fysisk form er viktig for meg begge veier på banen om jeg skal prestere slik jeg ønsker. Jeg har vært heldig å få god oppfølging på den fysiske treningen allerede tidlig i min håndballkarriere, blant annet gjennom at klubbene jeg har spilt for i Norge har hatt et samarbeid med OIS.
I tillegg til hva den fysiske treningens betyr for mine prestasjoner er jeg er også sikker på at denne treningen har hatt stor betydning for at jeg har vært så lite utsatt for skader som jeg har.

Hvordan ser den fysiske treningen ut gjennom sesongen?

Det er viktig for meg at den fysiske treningen opprettholdes under sesong slik at styrken opprettholdes. Jeg topper ikke til en spesifikk kamp, men gjør nødvendige tilpasninger underveis slik at jeg er best mulig forberedt til samtlige kamper. Der kampprogrammet er tettere gjør jeg nødvendige justeringer med noe lettere økter med fysisk trening. Jeg er nok blant de som er glad i å trene relativt tungt selv i sesongen. Jeg liker å føle meg sterk, og føler jeg presterer best da.


Hvilke områder fokuserer du ekstra på mtp den fysiske utviklingen?

Det er individuelt hvor sterk man trenger å være, blant annet i forhold til kravene i de ulike posisjonene. I min posisjon som linjespiller trenger jeg ha en godt utviklet styrke og ha en mye muskelmasse. Jeg jobber litt ekstra om dagen for å bli litt mer eksplosiv og dermed retter mer av den fysiske treningen min mot dette.


Vi ønsker Vilde lykke til med kommende sesong!