Løpestilsanalyse og treningsprogram

Nå er løpesesongen i gang igjen etter vinteren. Omkring 30-75% av løpere blir skadet hvert år i forbindelse med løpstrening, god løpsteknikk er et viktig tiltak for å forhindre skader. Det er mange teorier om hvordan man skal unngå skader og forbedre sin prestasjon i løping.

En belastende løpestil vil ikke bare kunne utsette deg for belastningsskader over tid, men det vil også kunne begrense hastigheten du kan oppnå ved løp.

Løpestil er individuelt og må derfor vurderes individuelt.

Vi tilbyr løpestilsanalyse og kan på bakgrunn av analysen lage et treningsprogram til deg som har som mål å forbedre løpestilen din.

Løpestilsanalyse

Samtale
Løpestilsanalysen starter med en samtale. Her vil emner som for eksempel løpsmengde, ambisjoner, nåværende og/eller tidligere skader tas opp.

Videoopptak

Under videopptaket vil du bli bedt om å løpe på tredemølle på ulike hastigheter. Varigheten på løpet varierer ut i fra hvor lang tid man filmer, men som regel trenger man ikke å løpe veldig lenge for å ha grunnlag for å analysere. Hele kroppen filmes, både bakfra, fra siden og forfra, for å få mest mulig informasjon.

Analyse av opptakene

Etter løpingen vil videoopptaket analyseres for å se om det er faktorer som kan bidra til å forklare smerter eller som kan påvirke løpsteknikken din.

Det vil blant annet bli sett på:

– fotisett og fotstilling

– side- og vertikale bevegelser

– kne- og hoftestilling

– bekkenstabilitet

– rotasjoner og sidebevegelser i overkropp

– armer og skulder

– hodet

Samtale, vurdering og veiledning

Til slutt vil du få informasjon om eventuelle funn og hva dette betyr for din løpestil. Du vil også få hjelp/veiledning til hvordan du kan jobbes med de ulike funnene for å forebygge/redusere smerter eller for å forbedre din løpsteknikk.

Pris:

  • 650kr

Løpestilsanalyse og Treningsprogram

For å få best mulig utbytte av løpestilsanalysen er det viktig å følge opp med spesifikk trening rettet mot løpsteknikken og styrketrening. Fysioterapeuten vil sette opp et treningsprogram rettet mot dine funn i løpestilsanalysen. Det avtales en ny time hvor treningsprogrammet vil bli gjennomgått.

Du får:

  • Løpestilsanalyse
  • Spesialtilpasset treningsprogram
  • Gjennomgang av treningsprogram med fysioterapeut

Pakkepris:

  • 999kr

Bestill tid i dag

Ring Marthe Scott Hagen på +47 40 21 46 14

eller fyll ut skjema under og så kontakter vi deg.

[contact-form-7 404 "Not Found"]